logo
ورود / عضویت
0

سبد خرید شما خالی است

عوارض سونیکید

آدمین
12 اردیبهشت 1401
دقیقه زمان برای مطالعه

عوارض سونیکید برای مادران باردار شدید نیست اما بهتر است کمی در مورد آنها بدانید. مادران دوست دارند از سلامت کودک خود مطمئن شوند و یکی از بهترین راه ها برای این کار شنیدن مداوم و مرتب صدای قلب جنین است. به این جهت برخی از دستگاه سونیکید در منزل برای گوش دادن به صدای قلب جنین استفاده میکنند.
سونیکید یا جنین یاب وسیله ای دستی است که از امواج صوتی برای شنیدن صدای قلب نوزاد استفاده میکند. این دستگاه دارای مانیتور می باشد که به آن مانیتور قلب هم می گویند. این دستگاه بسیار سبک و قابل حمل است و به راحتی میتوان از آن استفاده کرد.
پزشک و ماما در طول دوره بارداری برای معاینات از این دستگاه استفاده میشود. شما نیز میتوانید در منزل از این دستگاه استفاده کنید.
ضربان طبیعی قلب جنین
ضربان قلب جنین به طور طبیعی بین 110 تا 160 بار در دقیقه میزند. شنیدن صدای قلب جنین از هفته ششم بارداری ممکن است و تعداد آن در طول دوره بارداری متغیر خواهد بود. این تعداد در هفته دهم به 170 بار در دقیقه می رسد و در هفته های پایان بارداری به 110 بار کاهش پیدا میکند.

 

ویژگی-های-مانیتور-قلب-جنین-چیست

ویژگی های مانیتور قلب جنین چیست؟

مانیتور قلب جنین یک پروب دارد که از همان فناوری مورد استفاده در سونوگرافی برخوردار است. برای تشخیص امواج صوتی با فرکانس بالا توسط ضربان قلب از این تکنولوژی استفاده میشود و امواج فراصوتی از طریق پوست و بافت به کودک میرسد.
امواج پس از برخورد با حرکات برمیگردند و دستگاه آن را تبدیل به صدا می کند. این صدای قلب کودک است و دستگاه برای بهتر شنیده شدن آنرا تقویت میکند.
این دستگاه را میتوانید از فروشگاه های آنلاین تجهیزات پزشکی مرتبط با مادر و کودک خریداری کنید. در زمان خرید به تاییدیه دستگاه توسط سازمان غذا و دارو توجه کنید تا کمترین خطر را در زمان استفاده برای جنین شما داشته باشد.

استفاده-از-جنین-یاب-در-منزل

استفاده از جنین یاب در منزل

استفاده از جنین یاب در ابتدا شاید کمی نگران کننده باشد، اما استفاده از آن راحت و آسان است و نگرانی در این مورد نداشته باشید.
برای این کار تنها به یک داپلر، ژل سونوگرافی و محلی راحت برای نشستن نیاز خواهید داشت. ژل سونوگرافی را بعد از پایان کار با دستمال یا حوله تمیز پاک کنید.
درابتدا باید کمی از ژل را روی محل بمالید تا استاتیک ان به حداقل برسد و تشخیص ضربان قلب آسان باشد.
سپس باید داپلر را روشن کنید و به آرامی روی قسمت پایین شکم تان قرار دهید. سپس داپلر را به سمت بالا و سمت ناف حرکت دهید تا بتوانید صدای قلب جنین را بشنوید.
وقتی شروع به شنیدن صدای قلب کودکان کردید از روی مانیتور می توانید تعداد ضربان قلب را ببینید و اگر تعداد آن بین 120 PBM یا بیشتر از آن بود، این مسئله کاملا طبیعی است و جای نگرانی در مورد آن وجود ندارد.
وقتی کار به اتمام رسید، دستگاه را خاموش کنید و ژل را از شکم خود پاک کنید.
سپس دستگاه باید با جریان هوا خشک شود و با پارچه آن را تمیز کنید. برای تمیز کردن داپلر هرگز از مواد شیمیایی استفاده نکنید زیرا به سلامت دستگاه آسیب میزند.
اگر صدای ضربان قلب واضح نبود حتما به پزشک اطلاع دهید.
با استفاده از داپلر میتوانید در حدود هفته دوازدهم بارداری صدای قلب جنین را به خوبی بشنوید. التبه این مسئله به موقعیت جنین و وزن مادر نیز بستگی دارد.
به طور معمول پزشک و ماما از این وسیله برای شنیدن صدای قلب جنین استفاده میکند و آسیبی متوجه جنین نیست. اما بهتر است این کار را به طور مکرر در منزل انجام ندهید. زیرا به سلامت جنین آسیب میزند و قرار گرفتن در معرض امواج فراصوت برای او مضر خواهد بود.

 

خطرات-استفاده-از-سونیکید-در-منزل

 

خطرات استفاده از سونیکید در منزل

برای کسانیکه آموزش استفاده صحیح از داپلر و سونیکید را نمی دانند استفاده از دستگاه درست نیست. در این صورت ممکن است هر صدایی را در داخل بدنتان، به جای صدای قلب جنین اشتباه بگیرید.
تشخیص علائم خطر برای کسانی که اموزش ندیده اند، دشوار است و میتواند مشکل ساز باشد.
ممکن است استفاده از این دستگاه در مداخلات پزشکی نیز تاثیر بگذارد و حدس شما مبنی بر سلامت جنین مانع از مراجعه به پزشک شود. شنیدن نادرست صداها عواقب بدی را به دنبال خواهد داشت.
علاوه بر این ها شنیدن مداوم صدای قلب جنین برای مادر ایجاد وسواس می کند و نگرانی او را در دوران بارداری بیشتر خواهد کرد.
زمانی که قادر به شنیدن صدای قلب او نباشید، به احتمال زیاد دچار استرس می شوید و این برای کودک خطرناک خواهد بود.
همچنین شنیدن صدای قلب جنین سخت است و اگر در پوزیشن مناسب قرار نداشته باشید این کار دشوار خواهد بود.
باید بدانید که هرچند کار با سونیکید آسان است، اما تشخیص صدای قلب جنین و سلامت او دشوار خواهد بود.
بهتر است در این مورد به پزشک اعتماد کنید، تشخیص او برای شما کافی خواهد بود. نظارت بر ضربان قلب جنین در منزل معمولا نتایج دقیقی را به همراه ندارد، زیرا مدل خانگی این دستگاه به اندازه مدل بیمارستانی آن قابل اعتماد نیست.
در اکثر موارد سونیکید پرتابل تنها تجهیزات پزشکی پرقدرتی است که امواج مضر منتشر میکند. همچنین هزینه خرید این وسیله گران است و برای تمام افراد مناسب نخواهد بود.
امواج خطرناک سونیکید میتواند بافت ها را گرم کرده و باعث ایجاد حباب های ریز (کاویتاسیون) در بافت ها بشود.

 

نکات-مهم-در-مورد-استفاده-از-سونیکید

 

نکات مهم در مورد استفاده از سونیکید

  • در صورتی که ضربان قلب جنین را نمی شنوید یا کودک شما کمتر از حالت عادی حرکت میکند، باید سریعا به پزشک مراجعه کنید.
  • در عین حال می توانید چند کار را امتحان کنید شاید جنین تکان بخورد.
  • بهتر است کمی نوشیدنی سرد بنوشید یا یک میان وعده شیرین بخورید.
  • برای مدتی دراز بکشید و استراحت کنید.
  • استفاده از دستگاه را برای ایمنی و امنیت کودک خود را متوقف کنید. از استرس غیر ضروری دوری کنید.
  • برای اطمینان بیشتر با پزشک تان مشورت کنید و توجه داشته باشید که استفاده از فتوسکوپی میتواند خطرات استرسی مشابهی را به شما وارد کند.
  • به طور کلی استفاده روزانه از داپلر در منزل توصیه نمی شود. اگرچه با این وسیله تشخیص ضربان قلب کودک آسان تر می شود، اما اثرات طولانی مدت زیان باری میتواند داشته باشد. زیرا جنین هر روز در معرض امواج اولتراسوند خواهد بود.
  • این کار تنها در صورت اورژانسی بودن شرایط مادر و کودک ضرورت خواهد داشت و در غیر این صورت بهتر است این کار را انجام ندهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

خطرات دوران بارداری

خطرات دوران بارداری بارداری دوران حساسی است و مادر و جنین هردو لحظات خاص و زیبایی را
آدمین
02 اسفند 1400

مزایای استفاده گن پس از زایمان

مزایای استفاده گن پس از زایمان از گذشته مشخص بوده است و تنوع زیادی در طراحی و تولید
آدمین
22 فروردین 1401

دلیل وجود خون در مدفوع نوزاد چیست؟

خون در مدفوع کودک خطرناک است؟ وجود خون در مدفوع نوزاد معمولا پنج دلیل شایع دارد. معمولا
آدمین
30 خرداد 1401
فیلدهای قابل نمایش را انتخاب کنید. بقیه فیلد ها مخفی خواهند شد
  • تصویر
  • کد محصول
  • نمره
  • قیمت
  • موجود
  • دسترسی
  • توضیح
  • عرض
  • اندازه
  • ویژگی ها
  • فیلد دلخواه
مقایسه
preloader