logo
ورود / عضویت
0

سبد خرید شما خالی است

کاهش وزن سریع

آدمین
30 اردیبهشت 1402
دقیقه زمان برای مطالعه

بعد از زایمان و اتمام دوران بارداری، کاهش وزن خیلی سریع رخ میدهد. با زایمان به دنبال جنین، محتویات رحم و خونریزی طبیعی وجود دارد که حدود 5 تا 6 کیلوگرم از وزن شما کم میکند. طی هفته های پس از زایمان همچنان کاهش وزن مادر ادامه دارد و مایعات زیادی از طریق ادرار از بدن مادر دفع میشود.

در شرایط عادی تا 6 هفته پس از زایمان شما به زودی میتوانید به وزن پیشین خود برسید. اما عوامل دیگری هم بر این مسئله تاثیر دارند. به طور مثال اگر این بارداری اول شما باشد و در عین حال شیردهی به نوزاد را به طور مرتب انجام دهید و روزانه فعالیت بدنی مناسب داشته باشید، میتوانید در کاهش وزن سریعتر و موفق تر عمل کنید.

دقت کنید که رژیم غذایی در ماه های اول پس از زایمان به هیچ وجه توصیه نمیشود. زیرا روی کیفیت شیردهی و انرژی بدن شما تاثیر منفی خواهد داشت. بدن شما برای بازیابی انرژی از دست رفته بر اثر بارداری و زایمان نیاز به زمان دارد و نباید خود را برای کاهش وزن حداقل تا شش ماه پس از زایمان تحت تاثیر قرار دهید.

 

نکات مهم درباره کاهش وزن پس از زایمان

 

نکات مهم درباره کاهش وزن پس از زایمان

شیردهی به نوزاد میتواند به کاهش وزن مادر کمک زیادی کند. اما ورزش و رژیم غذایی نیز ضروری است. اگر از اضافه وزن بر اثر بارداری رنج می برید، باید برای کاهش وزن خود برنامه ریزی داشته باشید.

اگر در دوران شیردهی، تغذیه مناسبی داشته باشید میتوانید خیلی زود به وزن پیش از بارداری خود برگردید. اما نباید رژیم سخت بگیرید و یا پرخوری کنید.

از رژیم غذایی پرچرب و مصرف تنقلات، غذاهای پرکالری و فاقد ارزش غذایی پرهیز کنید. در برنامه غذایی خود میوه ها، سبزیجات فراوان و غلات سبوس دار را بگنجانید. از گوشت و لبنیات کم چرب نیز استفاده کنید.

حتی اگر پیش از بارداری اضافه وزن داشته اید، حالا می توانید با متعادل کردن رژیم غذایی و حذف غذاهای چاق کننده کاهش وزن موفقی داشته باشید.

به یاد داشته باشید در کنار رژیم غذایی باید روزانه 45 دقیقه تا یکساعت پیاده روی مفید کنید و این کار را 4 روز در هفته انجام دهید. ورزش سبک و مصرف غذاهای مناسب، کمک میکند تا شکم شل شده شما، سفت شود و ماهیچه ها نیز محکم شوند.

مصرف مکمل های روزانه، مولتی ویتامین و مواد معدنی را هر روز در برنامه خود داشته باشید. مادران در دوران شیردهی باید روزانه بیش از 1600 کیلوکالری انرژی دریافت کنند تا با کاهش حجم شیر مواجه نشوند و تغذیه نوزاد به خطر نیفتد.

 

عوارض کاهش وزن سریع

 

عوارض کاهش وزن سریع

چه بر اثر بارداری و چه بر اثر پرخوری یا کم تحرکی، دچار اضافه وزن شده باشید، کاهش وزن سریع نمی تواند راه حل خوبی برای شما باشد. گرفتن رژیم های سخت می تواند در کاهش وزن شما تاثیر داشته باشد اما در ساختار بدن نیز تغییراتی ایجاد میکند که اصلا مطلوب نیست.

رژیم های غذایی سخت روی ترکیب بدن تاثیر میگذارند. رژیم غذایی اصولی، بافت چربی را کاهش میدهد و این در حالی است که رژیم غذایی سخت و نامناسب موجب از دست رفتن بافت عضله و آب بدن میشود. همچنین میتواند موجب آسیب به بخش ها و اندام های مختلف بدن شود.

در ادامه به برخی از عوارض کاهش وزن اشاره میکنیم.

ریزش مو

کاهش وزن سریع معمولا با رژیم سخت همراه است. اگر رژیم غذایی شما حاوی کمتر از 1200 کالری باشد، در خطر کمبود مواد مغذی و لازم برای رشد موها قرار دارید. کمبود ویتامین های B و C و مواد معدنی مثل آهن، روی و مس موجب از دست دادن مو میشود.

 

اختلالات هورمونی

بافت چربی وظیفه تولید برخی هورمون ها را به عهده دارد که در صورت کاهش ناگهانی وزن، دچار اختلال خواهد شد. با شروع رژیم های سخت و کاهش سریع وزن، بدن قادر به هماهنگی تغییرات هورمونی نیست و آسیب های جدی خواهد دید.

علاوه بر این کاهش انرژی موجب اختلالات هورمونی می شود و روی ترشح غده هیپوفیز، تیروئید و میل جنسی تاثیر خواهد داشت.

نوع دیگر این اختلالات هورمونی با قطع قاعدگی در زنان و اختلال در سیکل ماهانه همراه است.

عضله سوزی به جای چربی سوزی

در اثر کاهش وزن، تنها بافت چربی نیست که از بین میرود. بدن بافت عضلانی را نیز در کاهش وزن از دست خواهد داد. در برخی موارد از دست رفتن بافت عضلانی دلیل کاهش وزن است و معمولا وزن توده عضلانی از بافت چربی بیشتر است.

 

اختلالات گوارشی و لاغری

 

اختلالات گوارشی و لاغری

اختلالات دستگاه گوارش از شدیدترین عوارض کاهش وزن ناگهانی و غیر اصولی است. وقتی شروع به گرفتن رژیم غذایی میکنید باید در نظر بگیرید که دستگاه های بدن برای فعالیت نیازمند انرژی هستند و بیشتر سلول های دستگاه گوارش به طور مستقیم انرژی را از مواد غذایی کسب میکنند.

پس کاهش انرژی دریافتی میتواند روند فعالیت دستگاه گوارش را تحت تاثیر قرار دهد و حتی بیماری های را به همراه داشته باشد. کاهش انرژی دریافتی و فیبرهای مصرفی در غذاها، دستگاه گوارش را که وظیفه تولید هورمون های مختلفی را به عهده دارد با اختلال روبرو میکند و روی سلامت فرد تاثیر خواهد گذاشت.

به طور مثال کاهش ناگهانی دریافت انرژی می تواند رود تخلیه منظم صفرا را مختل کند. کیسه صفرا در این شرایط نمی تواند به طور منظم صفرا را به روده بفرستند و تجمع بیش از حد صفرا موجب تشکیل سنگ صفرا خواهد شد. تشخیص بیماری سنگ صفرا با درد معده و کاهش وزن بیشتر همراه است.

 

کاهش وزن و اختلال در سیستم ایمنی بدن

کمبود قند و انرژی موجب ترشح هورمون استرس در فرد میشود و در نهایت می تواند سیستم ایمنی بدن را نیز ضعیف کند. کاهش وزن غیر اصولی و رژیم غذایی نامناسب، منجر به کمبود ریز مغذی ها و تضعیف سیستم ایمنی بدن می گردد. خستگی مزمن و گیجی نیز از عوارض کاهش وزن سریع و غیر اصولی است.

شل شدن و افتادگی پوست

یکی از شایع ترین عوارض کاهش وزن به ویژه برای افراد بسیار چاق، شلی و افتادگی پوست است. پوست گسترده ترین عضو بدن است و با بزرگ شدن سایر اندام ها، کشیده میشود. در دوران بارداری نیز پوست شکم و قسمت های دیگر بدن کشیده میشوند که پس از زایمان دچار افتادگی خواهند شد.

کشیده شدن پوست به بدن اجازه میدهد تا چربی بیشتری ذخیره کند و سلول های چربی جای بیشتری داشته باشند. اما در فرآیند لاغر شدن، پوست شروع به حذف سلول های اضافی می کند. در صورتی که کاهش وزن سریع اتفاق بیفتد بدن قادر به حذف پوست اضافی نیست و در نتیجه پوست به حالت افتاده و شل در خواهد آمد.

 

نکاتی برای کمک به درمان شلی و افتادگی پوست

 

نکاتی برای کمک به درمان شلی و افتادگی پوست

بهترین راه برای جلوگیری از چنین مشکلی، پیشگیری از آن است. برای اینکه بعد از کاهش وزن و لاغری دچار افتادگی و شلی پوست نشوید، روش هایی وجود دارد که به استحکام و حفظ حالت ارتجاعی پوست شما کمک کند. داشتن سبک زندگی سالم و استفاده از روش های خاص جهت تقویت کلاژن نیز میتواند موجب ساختار پروتئینی و استحکام پوست خواهد شد.

میتوانید برای از بین بردن پوست افتاده جراحی را نیز امتحان کنید. اما این کار هم هزینه بر است و هم عوارضی را به همراه دارد.

زمانی که وزن خود را کم میکنید، میتوانید از گن نیز استفاده کنید. گن مناسب میتواند پوست افتاده را جمع کند و به داشتن فرم مناسب بدن کمک کند. پوشیدن گن مناسب مثل گن بعد از زایمان موثرتر خواهد بود و مانع از افتادگی و شلی پوست میشود.

 

دلایل بازگشت اضافه وزن چیست؟

 

دلایل بازگشت اضافه وزن چیست؟

یکی از دلایل بازگشت اضافه وزن، نداشتن رژیم لاغری مناسب و مفید است. اگر برای رسیدن به وزن ایده آل رژیم غذایی درستی را در نظر نگیرید یا رژیم غذایی شما ناسالم باشد، به زودی وزن شما به همان میزان قبل باز خواهد گشت.

معمولا در شروع رژیم همین که مصرف یک خوراکی را کنار میگذارید، متوجه میشوید که آن را هوس کرده اید. مصرف دوباره و بی برنامه این خوراکی ها میتواند موجب افزایش وزن مجدد شما شود.

نداشتن برنامه ورزشی منظم و واقع گرایانه نیز به افزایش وزن شما دامن میزند. به طور مثال اگر یک روز در هفته ورزش نداشته اید و حالا تصمیم میگیرید هر روز ورزش کنید، پس از ترک آن دوباره دچار اضافه وزن خواهید شد.

شما در ابتدا وزن کم می کنید، اما در صورت رعایت نکردن رژیم غذایی مناسب و نداشتن ورزش منظم دوباره به وزن قبلی خود باز خواهید گشت.

بهتر است به جای گرفتن رژیم های سفت و سخت، سبک زندگی خود را تغییر دهید. غذاهای شیرین و دارای قند بالا را کنار بگذارید و از خوردن غذاهای فرآوری شده و فست فودها خودداری کنید. به جای آن غذاهای غنی از پروتئین و فیبر مصرف کنید و ورزش را در برنامه روزانه خود داشته باشید.

در حقیقت مسئله مهم درباره اضافه وزن این است که همزمان با اینکه شما کاهش وزن را شروع میکنید، بدن تمایل به بازگشت آن دارد. در حالی که سوخت و ساز بدن افزایش می یابد، تمایل بدن به حفظ ذخایر چربی بیشتر میشود.

 

 

چگونه مانع بازگشت اضافه وزن شویم؟

 

چگونه مانع بازگشت اضافه وزن شویم؟

 بهترین راه برای جلوگیری از بازگشت اضافه وزن، انجام فعالیت های ورزشی به طور روزانه و مرتب است. اگر به دنبال لاغری و کاهش وزن باشید، احتمالا سراغ انجام فعالیت های ورزشی در باشگاه می روید. ورزش در باشگاه و کار با وزنه، خسته کننده است اما به کاهش وزن کمک زیادی می کند.

برخی افراد پس از رسیدن به وزن ایده آل، ورزش را کنار میگذارند. این اشتباه باعث برگشت اضافه وزن شما خواهد شد. اگر ادامه ورزش های سنگین برای شما دشوار یا وقت گیر است، بهتر است برنامه روزانه ورزشی سبک مثل پیاده روی، شنا یا دوچرخه را دنبال کنید. این عادت ها و رفتارها باعث میشود تا وزن شما در حد ایده آل و ثابت بماند.

 

سوالات متداول

چه غذاهایی موجب کاهش وزن سریع میشوند؟

به طور کلی خوردن غذاهای خاص نمیتواند به چربی سوزی و کاهش وزن سریع کمک کند. اما غذاهای کم کالری که متابولیسم و سوخت و ساز بدن را افزایش میدهند مثل انواع سبزیجات به همراه سس زنجبیل و دارچین یا مصرف خرما به جای قند میتواند در کاهش وزن موثر باشد.

دلیل استپ وزنی یا توقف کاهش وزن چیست؟

سوزاندن چربی ها در برخی از قسمت های بدن سخت تر است و در برخی از قسمت ها چربی ها سریعتر آب میشوند. برای تناسب اندام باید صبور باشید و هرگز به استفاده از رژیم های سخت روی نیاورید.

برای کاهش وزن سریع چه ورزش هایی مناسب است؟

بهتر است هر فرد در روز حدود 45 دقیقه پیاده روی با سرعت 8 کیلومتر در ساعت داشته باشد. این بهترین روش برای تناسب اندام و افزایش سوخت و ساز بدن است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

دلیل وجود خون در مدفوع نوزاد چیست؟

خون در مدفوع کودک خطرناک است؟ وجود خون در مدفوع نوزاد معمولا پنج دلیل شایع دارد. معمولا
آدمین
30 خرداد 1401

تقویت رحم بعد از سقط جنین

برخی زنان جنین خود را در دوران بارداری از دست میدهند و حاملگی برای آنها با سقط به پایان
آدمین
21 خرداد 1401

روش های دوشیدن شیر مادر و نحوه نگهداری از شیر دوشیده شده

برای اغلب مادران چگونگی ذخیره شیر چالش بزرگی است. زیرا زمان زیادی کنار کودک خود نیستند و
آدمین
12 اردیبهشت 1401
فیلدهای قابل نمایش را انتخاب کنید. بقیه فیلد ها مخفی خواهند شد
  • تصویر
  • کد محصول
  • نمره
  • قیمت
  • موجود
  • دسترسی
  • توضیح
  • عرض
  • اندازه
  • ویژگی ها
  • فیلد دلخواه
مقایسه
preloader