logo
ورود / عضویت
0

سبد خرید شما خالی است

هفته بیست و سوم بارداری

هفته بیست و سوم بارداری

هفته بیست و سوم بارداری برای شما وقت مناسبی است که کارهای لازم برای انجام زایمان را انجام دهید. کودک شما نیز دارد خود را برای ورود به دنیای جدید آماده میکند و لازم است تا همه چیز برای تولد و زایمان آماده باشد. برآورد هزینه ها و آمادگی مالی نیز لازم است تا همه چیز برای ورود او آماده باشد.

اندازه-جنین-در-هفته-23-بارداری

 

وضعیت جنین در هفته 23 بارداری

در هفته بیست و سوم بارداری حرکت جنین به قدری است که انگار در شکم شما وارد میشود و در حقیقت دارد با حرکت پاها خود را برای راه رفتن آماده میکند.

کودک شما در این زمان اندازه یک گریپ فوروت بزرگ است و طول بدن او بیش از 28.9 سانتی متر و وزنش حدود 5.1 گرم می باشد. در این هفته استرس بالایی خواهید داشت و این مسئله طبیعی است. پوست جنین چین خرده و قرمز است و رگ های خونی و به شدت در حال رشد هستند. او برای تنفس آماده میشود. همچنین عمل بلعیدن را تمرین میکند. اما اولین مدفوع برای او بعد از تولد اتفاق میافتد.

سوراخ های بینی او بازشده و میتواند نفس بکشد. ریه ها به زمان بیشتری برای تکامل نیاز دارند تا عمل تنفس را به طور کامل انجام دهند. لوزالمعده او قادر است انسولین ترشح کند و در صورتی که قندخون شما بالا باشد، مقدار انسولین برای بدن او نیز افزایش خواهد یافت.

پوست جنین کمی چروک است و چون سرعت رشد پوست بیشتر از چربی است، به زودی تمام چروک ها پر میشوند و بدن کاملا شکل میگیرد. در هفته بیست و سوم دوره جنینی استخوان ها و اندام داخلی از زیر پوست مشخص اند. اما بعد از ذخیره چربی ها پوست کم کم شفافیت خود را از دست میدهد.

وضعیت-مادر-در-هفته-23-بارداری

وضعیت مادر در هفته 23 بارداری

در آغاز هفته سوم و میانه سه ماهه دوم بارداری، شما سردرد کمتری را تجربه خواهید کرد. برخی خانم ها در اوایل دوران بارداری خود به سردرد دچار میشوند که علت آن تغییرات هورمونی و تغییرات در سیستم گردش خون یا گرفتگی سینوس ها می باشد.

خط بین ناف و شکم تیره تر میشود و این ناشی از تغییرات هورمونی است. اما باید بدانید که این تغییرات تنها محدود به دوره حاملگی است و بعد از زایمان کم کم از بین خواهند رفت. خط تیره (لینه آ نیگرا) علامت شایع بارداری است که از ناف تا ناحیه لگن کشیده میشود.

تغییر رنگ پوست نیز از دیگر علائم شایع بارداری است که در پوست صورت (نواحی بینی، پیشانی، گونه ها و چشم ها) مشهود است. به این تغییر رنگ پوست صورت ماسک یا پوشش بارداری میگویند.

 

سردرد-در-دوران-بارداری

 

علائم مهم هفته بیست و سوم بارداری

از نشانه های هفته 23 حاملگی ایجاد ورم های کوچکی روی قوزک پاها می باشد. این تورم به علت تغییر رنگ ترکیب شیمیایی خون و بزرگ شدن رحم است. ورود خون به بافت ها و فشار رحم به سیاهرگ اندام تحتانی موجب ورم میشود.

ورم پاها در پایان روز و در گرما شدیدتر است. باید بدانید که بدن پس از زایمان مایعات اضافی را دفع میکند و شما دفعات بیشتری نیاز به توالت خواهید داشت. همچنین ممکن است بیشتر عرق کنید. در عین حال میتوانید دراز بکشید و پاهای خود را بالاتر از سطح بدن قرار دهید. در زمان نشستن نیز پاها را بکشید و به طور کلی از نشستن بدون تحرک پرهیز کنید.

لازم است یک تمرین ورزشی مرتب داشته باشید تا سرعت گردش خون در بدنتان افزایش یابد. به منظور کاهش عارضه ورم پا میتوانید جوراب مخصوص حاملگی بپوشید. مایعات زیاد مصرف کنید تا از دست رفتن آب بدن شما جبران شود. این کار به کاهش تورم بدن نیز کمک میکند.

ورم یک طرفه در پاها بسیار خطرناک است و در صورت مشاهده ورم حاد یا ناگهانی فورا به پزشک مراجعه کنید. این ورم ها میتواند نشانه وضعیت حاد و وخیمی به نام پره‌اکلامپسی یا مسمومیت بارداری باشد.

شما در هفته بیست و سوم از حاملگی شما دو برابر حالت عادی نیاز به آهن دارید. از دلایل خستگی در هفته بیستم به بعد فقرآهن و کم خونی است.

کم خونی ناشی از فقرآهن شایع ترین نوع کم خونی در دنیاست و باید مصرف گوشت قرمز و دیگر غذاهای حاوی آهن و ویتامین B12 را برای رفع این مشکل زیاد کنید.

لازم است تا پیش از اقدام به بارداری از عدم کمبود آهن بدنتان مطمئن شوید.

 

تغذیه-در-بیست-و-سومین-هفته-بارداری

 

تغذیه در بیست و سومین هفته بارداری

اساسی ترین چالشی که در این هفته با آن روبرو میشوید، کنترل اضفه وزن تان است. وسوسه خوردن غذاهای بی فایده مثل چیپس، کیک، غذاهای حاضری و شکلات میتواند منجر به اضافه وزنتان شود. بهتر است از غذاهای جایگزین استفاده کنید و هوس خود را نسبت به کالری های زیاد کنترل نمائید.

میتوانید چوب‌شور را جایگزین سیب زمینی سرخ کرده یا چیپس کنید و از بیسکوئیت های سبوس دار به جای بیسکوئیت های شکلاتی استفاده نمائید.

پیش از پختن گوشت، چربی آنرا جدا کنید و روغن روی سوپ و آبگوشت را بگیرید. همچنین به جای سرخ کردن غذاها، آنها را کباب، آب پز یا بخار پز کنید و برای تفت غذاها از روغن زیتون اتستفاده نمائید. برای طبخ غذاها از ماهیتابه نچسب استفاده کنید تا به مقدار روغن کمتری برای پختن نیاز داشته باشید.

برای اینکه کلسیم شیر بیشتر شود، سرشیر خشک شده به ان اضافه کنید و بیشتر از لبنیات کم چرب و معمولی استفاده کنید.

مراقبت-های-لازم-در-هفته-23-بارداری

 

مراقبت های لازم در هفته 23 بارداری

عفونت ادراری

دوره بارداری به علت زیاد شدن ترشح هورمون پروژسترون، دهانه رحم باز میشود و عضلات شل میشوند. دیگر عضلات نیز منبسط شده و همین مسئله موجب میشود تا ادرار به کلیه ها بازگردد و عفونت ادرار ی ایجاد شود. هرگونه درد و سوزش در ادار را جدی بگیرید و مصرف آب را در طول روز کم نکنید. زیرا کلیه ها خشک میماند و این کار برای شما دردسرساز خواهد شد.

 

تکان های جنین

در هفته بیست سوم تکان های جنین بیشتر میشود چون در حال امتحان کردن عضلات دست و پای خود است. 23 هفتگی برای او زمانی است که باید کنترل روی دست و پای خود داشته باشد و این تکان ها آسیبی برای شما نخواهد داشت. در بارداری اول شاید درد های سنگین و شدیدی را حس کنید.

برای آرام شدن فرزندتان از خوردن ادویه و غذاهای تند پرهیز کنید و برای او قصه و آهنگ بخوانید. شکم خود را نوازش کنید، این کارها موجب آرام شدن او خواهد شد.

مصرف سبزی برای دوره بارداری بسیار مناسب است و میتواند همه مواد مغذی لازم برای بدن شما و جنین را تامین کند. مصرف پروتئین نیز در این دوره ضروری است و میتوانید از فرآورده های لبنی، غذهای گیاهی و نان وغلات حاوی پروتئین نیز استفاده کنید. کلسیم مورد نیاز شما در فرآورده های لبنی یافت میشود.

اگر لبنیات کمی مصرف میکنید، خوردن مقدار زیادی سبزی (سبزی ها با برگ سبز، شلغم ، برگ درخت خردل، لوبیا قرمز، لوبیا چشم بلبلی و شیر سویا کلسیم دار) میتواند برای شما مفید باشد.

سونوگرافی-هفته-بیست-و-سوم-بارداری

 

سونوگرافی هفته بیست و سوم حاملگی

با رشد جنین فضای او برای حرکت کمتر میشود و در عکس ها و فیلم سونوگرافی هفته بیست و سوم از بارداری خواهید دید که پاهای خود را به دیواره رحم میکشد. اندازه او تقریبا 29 سانت است و در هفته های آینده افزایش وزن بیشتری خواهد داشت.

او نسبت به صداها و عوامل بیرونی واکنش نشان میدهد و این در سونوگرافی قابل مشاهده خواهد بود. اما مراقبت صداهای خیلی بلند باشید زیرا او خواهد ترساند و همچنین در بدن مادر موجب ترشح هورمون کورتیزول میشود. این هورمون برای جنین محرک خواهد بود.

انجام سونوگرافی اثر زیان باری برای جنین ندارد و عوارضی در اثر انجام آن برای مادر یا جنین گزارش نشده است. اما باید احتیاط لازم را بکنید و تنها در صورت تشخیص پزشک سونوگرافی انجام دهید. این کار به ببرسی وضعیت نوزاد، تشخیص مشکلات مربوط به جفت و ناهنجاری های جسمی او کمک خواهد کرد. همچنین نحوه قرار گیری جنین را نشان خواهد داد.

ممنوعیت-دارویی-برای-مادران-بارداری

 

ممنوعیت دارویی برای مادران بارداری

در دوره بارداری باید از مصرف این دارو ها اجتناب کنید. همچنین بدون نسخه پزشک دارو نخورید و حتی مسکن هم مصرف نکنید. مصرف دارو ها بدون تجویز پزشک میتواند عوارض زیادی در دوره نوزادی و حتی بزرگسالی برای جنین شما داشته باشد.

در زیر عورض مصرف برخی داروها را ذکر کرده ایم :

پروژسترون : نقایص قلبی، مذکر شدن جنین مونث

تتراسایکلین : تغییر رنگ دندان‌های جنین از زرد به قهوه‌ای

استربتومایسین : آسیب شنوایی نوزاد

وانکومایسین : آسیب به گوش و کلیه نوزاد

وراپامین : نقص اندام‌های جنین

دیوریتیک‌ها : کاهش پلاکت نوزاد و خونریزی نوزاد

وارپاین : ضدانعقاد

لیتیوم : اختلال قلبی و عروقی نوزاد

ایندومتاسین : خونریزی مغزی نوزاد و مشکلات روده‌ای پس از تولد

علائم-مهم-هفته-بیست-و-سوم-بارداری

 

نکات ایمنی برای مادران باردار

انجام پیاده روی برای شما در دوره حاملگی مفید است. اما حتما پیش ازترک خانه نکات زیر را به یاد داشته باشید.

در تلفن همراه خود شماره های ضروری را ذخیره داشته باشید.

مشخصات شناسنامه ای خود ا همراه داشته باشید.

مراقب حفظ تعادل خود باشید. راه رفتن روی سطوح ناهموار موجب لغزیدن شما میشود.

برای حفظ آب بدنتان یک بطری آب به همراه داشته باشید. پیش از پیاده روی و در حین آن نیز لازم است تا هر 15 دقیقه یکبار مرتب آب بخورید.

مسیرهای آشنا را برای پیاده روی انتخاب کنید و اگر مجبور به عبور از کنار خیابان هستید، از سمت چپ حرکت نمائید.

فیلدهای قابل نمایش را انتخاب کنید. بقیه فیلد ها مخفی خواهند شد
  • تصویر
  • کد محصول
  • نمره
  • قیمت
  • موجود
  • دسترسی
  • توضیح
  • عرض
  • اندازه
  • ویژگی ها
  • فیلد دلخواه
مقایسه
preloader